Starte og drive bedrift

E-guide serveringsbransjen

Skal du starte i serveringsbransjen?

I vår e-guide får du en oversikt over hvilke regler du må forholde deg til når du skal starte og drive en restaurant, kafé/kro, gatekjøkken/fastfood, kantine, catering, nattklubb/pub/bar, matvogn/foodtruck eller markedsbod. 

Start Guide

Siste nytt

Tilsyn med minstelønn i restaurantbransjen

Ved tilsyn med lønn i restaurantbransjen, vil Arbeidstilsynet ta utgangspunkt i hva som er avtalt lønn mellom partene. Dette innebærer at Arbeidstilsynet vil kontrollere om arbeidstakerne får allmenngjort lønn for de timer de har arbeidet, og vil normalt ikke medberegne mottatt tips i denne vurderingen.

Nye minstelønnssatser

Minstelønn er fastsatt i allmenngjøringsforskriftene og gjelder for alle arbeidstakere som utfører arbeid innenfor virkeområdet til en allmenngjøringsforskrift. Nye minstelønnssatser trådte i kraft 1. juni.

EØS-midlene

EØS-forskningsprogrammene lyser ut midler til prosjekter som norske partnere kan delta i.

Vis alle nyheter

Trenger du hjelp?

Våre bedriftsveiledere sitter klar for å svare på spørsmål om å starte og drive bedrift i Norge. Tjenesten er gratis.

Telefonnummer til Altinn brukerservice 800 33 840 Skriv til oss
Åpne kontaktskjema