Nyheter

Digital utsending av post til norske virksomheter fra NAV

Fra og med 15. januar vil NAV i de fleste tilfeller sende post til norske virksomheter digitalt, i stedet for på papir. Posten vil bli sendt til virksomhetenes innboks i Altinn – via tjenesten «Taushetsbelagt post fra NAV». Alle virksomheter som vanligvis mottar papirpost må sjekke at de har gitt riktige tilganger i Altinn, slik at de får varsel om post fra NAV.

Velkommen til info.altinn.no

Fra mandag morgen den 30. oktober endrer Altinn nettadresse - og du blir automatisk videresendt fra altinn.no til info.altinn.no

Falske e-poster og sms

Det sendes for tiden ut falske e-poster og sms som utgir seg for å være fra Altinn. Ikke klikk på lenkene i disse meldingene.

Nå kan bedrifter søke på kompensasjonsordningen

Den generelle kompensasjonsordningen for næringslivet er gjenåpnet. Ordningen har kommet raskt på plass og skal gi hjelp til bedrifter som er rammet av pandemien. Tusenvis av bedrifter kan få penger om få dager.

Tilgang til taushetsbelagt post

Virksomheter som mottar post med taushetsbelagt innhold må sikre at tilgangen til slike meldinger begrenses til de som har tjenstlig behov for å se innholdet.

Falske e-poster fra Altinn

Vi får meldinger fra brukere som har mottatt e-poster fra webmaster@altinn.no eller noreply@altinn.no. Dette er falske e-poster. Vi ber deg om å slette e-posten.

Altinn blir en del av Digitaliseringsdirektoratet

Den 1. januar 2020 ble Altinn, deler av fagmiljøet for informasjonsforvaltning i Brønnøysundregistrene og Direktoratet for forvaltning og ikt (Difi) samlet i det nye Digitaliseringsdirektoratet.

Ny Hovedadministrator-rolle for virksomheter

Nå kan du slippe ekstraarbeidet med rolledelegering i Altinn. Vi innfører den nye rollen, Hovedadministrator, som kan få ansvaret for administrering av roller og rettigheter for din virksomhet.

Ta kontroll på tilgangsstyring i Altinn innboks

Har organisasjonen din kontroll på roller og rettar i Altinn? Det er mottakarverksemda sitt ansvar å sjå til at berre personar med tenestleg behov har tilgang til sensitive eller teiepliktige personopplysningar i verksemda sin innboks i Altinn.

Retningslinjer for varsling i Altinn

Revisorer og regnskapsførere mottar hver dag mange e-poster og SMS-er fra det offentlige. Antallet har økt så mye at det oppleves som utfordrende å skille ut viktige varsler i mengden. Det er utarbeidet retningslinjer for varsling.

Arbeidsgivere kan sende digital inntektsmelding til NAV i Altinn

Fra 1. januar 2019 godtar NAV kun digitale inntektsopplysninger. På Altinn kan arbeidsgivere sende digital inntektsmelding til NAV for arbeidstakere som har søkt om foreldrepenger, svangerskapspenger, sykepenger, pleiepenger, omsorgspenger eller opplæringspenger.

Altinn og ny personvernlov/GDPR

Den nye personopplysningsloven (GDPR) har ikke krevd vesentlige endringer i Altinn. Det skyldes at det meste var på plass fra før av. Noen mindre endringer er gjort.

Ny versjon av Altinn - hva er nytt i august?

Ny versjon av Altinn kom i produksjon 27. august. Versjonen inneholder mindre forbedringer og feilrettinger. Blant annet kan du nå se om du har reservert deg i Kontakt- og reservasjonsregisteret, det er lagt til en boks i profilen som informerer om du har reservert deg.

Endring i delegering av rolle

Det gjøres endring i styremedlemmer sin tilgang til tjenester i rollen "Lønn- og personalmedarbeider" i Altinn. Dette innebærer at styremedlemmer ikke lenger vil ha tilgang til tjenester knyttet til denne rollen, men tilgangen kan delegeres.

Opprydding klientdelegering

Litt forsinket er sletting av klientdelegeringer på de gamle regnskapsfører- og revisorrollene gjennomført. Dette betyr at alle tjenester er koblet til de nye rollene som ble opprettet i Altinn.

Ny versjon av Altinn - hva er nytt i april?

16. april kom Altinn i ny versjon. En viktig endring i denne versjonen er at de virksomheter som ikke har registrert en felles varslingsadresse nå blir avkrevd en slik adresse ved første pålogging i Altinn.

Ny versjon av Altinn - hva er nytt?

Ny versjon av Altinn kom i produksjon 10. mars. Det er ikke lagt til ny funksjonalitet i denne versjonen, men innholdet er planlagt for å øke ytelse, stabilitet og robusthet.

Endret innleveringsfrist for RF-0009 (skattemelding for merverdiavgiftskompensasjon)

Som følge av driftsforstyrrelser i Altinn 12.02.2018 har enkelte kommuner og virksomheter hatt problemer med å innlevere RF-0009 Skattemelding for merverdiavgiftskompensasjon for sjette periode (november – desember 2017), eventuelt for hele kalenderåret 2017, innen leveringsfristen. For disse virksomhetene vil det være mulig å levere kompensasjonsmeldingen i form av en korrigert kompensasjonsmelding frem til og med onsdag 21.02.2018. Skriftlig revisorattestasjon for kompensasjonskravet må innsendes skattekontoret ved brev eller e-post. Skattekontoret vil kontakte virksomhetene om fremgangsmåten for innsending av revisorattestasjon når den korrigerte meldingen mottas.

Hva er nytt i versjon 18.1

15. januar kom årets første versjon i Altinn. En viktig endring er at du kan dele og gi tilgang til mottaker ved å sende lenke til skjema og meldinger som ligger i Altinn.

Refusjon av feriepenger til arbeidsgiver

Feriepenger beregnes av sykepenger, svangerskapspenger, foreldrepenger, pleiepenger og omsorgspenger i mai året etter at feriepengene er opptjent. Du finner informasjon om refusjon av feriepenger på rapport K27 - Utbetaling av refusjoner til arbeidsgiver.

Nye roller for regnskapsførere og revisorer

Altinn oppretter i uke 51 spesialiserte roller for regnskapsførere og revisorer. - Dette har vært et sterkt ønske fra serviceorganisasjonene, som vi er glade for å nå kunne komme et steg nærmere å oppfylle, sier kommunikasjonsrådgiver Lars Vegard Bachmann

Abonner på nyhetsbrev

Få varsel om viktige nyheter fra Altinn på e-post. Registrer deg her:

Åpne kontaktskjema